Grupper fotbolls VM 2022

Här hittar ni alla grupper i fotbolls VM 2022 och info om lagen samt vilka vi tror går vidare från respektive grupp.

Grupper fotbolls VM 2022

Grupper fotbolls VM 2022

Så här lottades alla grupper i VM 2022:

Grupp A: Qatar, Nederländerna, Senegal, Ecuador.
Grupp B: England, USA, Iran, Wales/Skottland/Ukraina (ej klart)
Grupp C: Argentina, Mexiko, Polen, Saudiarabien
Grupp D: Frankrike, Danmark, Tunisien, Peru/Australien/Förenade Arabemiraten (ej klart)
Grupp E: Spanien, Tyskland, Japan, Costa Rica/Nya Zeeland (ej klart)
Grupp F: Belgien, Kroatien, Marocko, Kanada
Grupp G: Brasilien, Schweiz, Serbien, Kamerun
Grupp H: Portugal, Uruguay, Sydkorea, Ghana

Det är värt att notera att några VM grupper inte är helt klara. Dock kan man redan nu konstatera vilka lag som är favoriter att gå vidare.

Läs mer om grupper och spelschema på vår startsida FotbollVM2022.se

Grupp A

Här hittar vi Qatar, Nederländerna, Senegal, Ecuador. Favoriter i gruppen är givetvis Nederländerna som har en liten chans att vinna hela VM. Även Senegal med Sadio Mané i spetsen kommer troligtvis gå vidare från grupp A.

Grupp B

I grupp B spelar England, USA, Iran samt ett av lagen Wales/Skottland/Ukraina. Favoriter är England som är tredjehandsfavorit att vinna VM efter Frankrike och Brasilien. Därefter är gruppen helt öppen och vilket lag som gör dem sällskap i slutspelet är mycket ovisst.

Grupp C

I grupp C finns Argentina, Mexiko, Polen, Saudiarabien. Favoriter här är Argentina och de bör gå vidare här. Även Polen kommer gå vidare tror vi även om Mexiko har en hygglig chans även de.

Grupp D

I grupp D hittar vi Frankrike, Danmark, Tunisien, Peru/Australien/Förenade Arabemiraten och detta är en av de mest givna grupperna. Frankrike och Danmark bör gå vidare enkelt från grupp D i Fotbolls VM 2022.

Grupp E

I grupp E hittar vi Spanien, Tyskland, Japan, Costa Rica/Nya Zeeland. Det är väl egentligen den enda gruppen där två storfavoriter att vinna VM möts redan i gruppspelet. Både Tyskland och Spanien kommer att gå vidare här.

Grupp F

I grupp F spelar Belgien, Kroatien, Marocko, Kanada. Och favoriter är Belgien som många tror kan gå långt i VM. Även Kroatien som var i final förra VM slutspelet bör klara sig vidare trots att de inte är lika bra längre.

Grupp G

I grupp G spelar Brasilien, Schweiz, Serbien, Kamerun. Här spelar hela VMs storfavorit Brasilien. De fick en relativt lätt lottning även om några av lagen är lite svårspelade. Schweiz bör ta den andra platsen i slutspelet.

Grupp H

I grupp H spelar Portugal, Uruguay, Sydkorea, Ghana. Det är Portugal som är favorit att gå vidare från gruppen tillsammans med Uruguay. Sydkorea och Ghana har en liten chans men vi tror att de får det svårt.